11 Haziran 2016 Cumartesi


SİZİN HİKAYENİZİ KİM YAZIYOR

kişisel gelişim ile ilgili görsel sonucu













Merhaba Dostlar,

 Sizlerle bir süreden beri ilginç ve değişik hikayeler paylaştık, belki sıkılmış olabileceğinizi varsayarak,  hikayelere bir süreliğine ara vermek, belki de hepimiz için bir  değişim sağlayacaktır. 
Buna benzer aynı değişik  hikayeleri, iler ki dönemlerde sizlerle tekrar paylaşırız.

Bugünkü yazımda sizlere kişisel gelişimimize yardımcı olabilecek, farklı bir   konuyu  aktarmak  istiyorum.
"30 lu veya 40-50-60 lı yaşlarda, veya şöyle söyleyeyim, hangi yaşta olursanız olun önünüzdeki 10 yıl içinde öncelikle gerçekleştirmeyi arzuladığınız veya yapmayı en çok istediğiniz çok önemli  10 şeyi belirleyip , en azından  kendinize ait içinde  hedeflerinizin bulunduğu bir liste oluşturun. Bunları kısa vadeli ve uzun vadeli hedefler olarak belirleyerek en kolay olanın dan başlamak üzere, zor olanlara doğru sıralayın  ve bunların gerçekleşmesi için mücadele ve çaba sarf etmeye  başlayın.

Yıllar sonra arkanıza dönüp baktığınızda neleri gerçekleştirebildiğinizi, nelerin eksik kaldığını belirlemek sizlere gelecekte  çok faydalar sağlayacaktır.
 Bu hedeflerinizi, birer küçük kağıtlara not edip devamlı gözünüzün  önünde olacak şekilde bir yerlere iliştirin, gerçekleşenlerin üzerine bir çarpı işareti koyun. Böylelikle neleri başardığınızı nelerin eksik olduğunu daha iyi görme şansınız olacaktır.
Başara bildiklerinizden dolayı kendinizi ödüllendirin. Başaramadıklarınız için demek ki daha çok efor sarf etmeniz gerekecektir.

Türkiye' nin en büyük " Kişisel Gelişim" adresi olan, kendinigelistir.com yazarı , Sayın Tülay Tek hanımın kendisinin de katıldığı, bir sunumdan söz etmek istiyorum.

Tülay Hanım yazısının başında " Bundan yaklaşık 2,5 yıl önce dinlediğim bir sunum beni çok etkilemişti. O sunumdan sonra kendime aldığım 3 not var 2014 yılından itibaren uygulamak üzere kendime hedef koyduğum".
• Sosyal sorumluluk faaliyetlerinin içinde yer almak
Blog yazmak
• Daha fazla sosyal medyada olmak

Tülay hanımın, yukarıda belirttiği hedeflerin kaçta kaçını tam olarak gerçekleştirdiği konusunda bir fikir sahibi değilim, fakat yazısında bahsettiği sunumu orijinal şekli ile aynen sizlere aktarıyorum.

Acaba ' Sizin Hikayenizi Kim Yazıyor'  bir fikriniz var mı?

İyi bir hafta sonu geçirmeniz dileklerimle. Esen kalın.

Buy NowBu kadar anlatımdan sonra sunumu yapan kim değil mi? Jim Lawless, “Taming Tigers” kitabının yazarının . 10 kuralı var, burada kısaca sizlerle paylaşacağım. Belki benim gibi sizin için de hikayenizi yazmaya başlama konusunda sizi heveslendirir ya da süreci hızlandırır.

Jim Lawless 10 kuralı
1. Act it boldly today – time is limited * Bugün cesurca hareket et – zaman kısıtlı : Doğru zaman yok, şimdi başlayın. Ne yapmak istiyorsanız başlayın, bir şeylerin açıklık kazanması için beklemeyin. Cesurca hareket etmek, her şeyi hızlıca değiştiriyor.

2. Re-write your rulebook * Kendi kural kitabını yeniden yaz : Hepimizin kafasında bir kurallar kitabı var, 35 yaşından sonra jokey olunmaz, bu kız çok güzel benimle konuşmaz, vs.. Bu kurallar, varsayımlarımızdan veya inançlarımızdan daha fazlası, kültürümüz. Her gün her anımızda hareketlerimize yön verirler. Ve biz onları nadiren sorgularız. Bir şeyi başarmak istiyorsak ve önündeki engel bu kurallarsa, kuralı baştan siz yazın.

3. Head in the direction of where you want to arrive, every day * Her gün varmak istediğiniz yerin yönü kafanızda olsun : Bir planınız olsun ve her gün ona doğru ilerleyin. Amaç duygunuz olmalı, böyle insanları ilham veren insanlar olarak görüyoruz. Her sabah birçok insan bugün hangi maillerime bakmam gerekiyor, neleri cevaplamalıyım, vb.. diye düşünüyor. Siz büyük resmi görün ve ona bir fırça darbesini daha ekleyin.

kafamın içindeki kaplan resmi ile ilgili görsel sonucu
4. It is all in the mind * Hepsi beyninizde : Hikayenizi kim yazıyor? Siz mi kafanızdaki kaplan mı? Kafanızın içindeki sesin gerçek olmadığını ve olabileceğini hiç düşünmediklerinizi yaparken ona uymak zorunda olmadığınızı fark edin.

5. The tools for Taming Tigers are all around you * «Kaplanı Evcilleştirmek» için araçlar etrafınızda : Etrafınız dan yardım isteyin. Bunun zayıflık olduğunun düşünmeyin. Yardım isteyeceğiniz kişilerle yüz yüze ya da telefonda konuşun, mail yazmayın. Reddedileceğinizi düşünüyorsanız, reddedilin. Vazgeçmeyin, yardım alabileceğiniz başka birini bulun.

6. There is no safety in numbers * Sayılar güvenilir değil : Bazen inandığınız şeyi savunmak için başkalarına karşı duracak cesaretiniz olmalı. Sayısal değerler, istatistik sizi şimdiye kadar hiç yapılmamış bir şeyi yapmaktan mahrum edebilir. Kendiniz olun, kendi hikayenizi yazın.

7. Do something scary everyday * Her gün korkunç bir şey yapın : Kalp atışımızın hızlandığı, önemli, anlamlı, zor bir şeyler yapabileceğimiz fırsatlara sahip olduğumuz anlar. Biraz konfor alanlarınızın, alışkanlıklarınızın dışına çıkın. Bu, yapmak istediğimiz, gerçek hissettiğimiz şeyi yapabilecek yeteneğimizi korkusuzca geliştirmemizi sağlar.

8. Understand and control your time to create change * Değişikliği yapmak için zamanınızı anlayın ve kontrol edin : Zaman, kısıtlı olan kaynağımız. Eğer kaplan bizi durdurmasa patronun, yöneticimizin bizden istediklerinden ne kadarına dur diyebiliriz, arkadaşımızın hangi isteklerine karşı çıkarız? Zamanın kontrolü için kaplanın zaman planlamamıza karışmasına izin veremeyiz.

9. Create disciplines – do the basics brilliantly * Disiplin oluşturun – temel aksiyonu zekice yapın : Jim Lawless, jokeylik deneyimini yaşayıncaya kadar 8 kural varmış. Son 2 kural 1 senede jokey olma uğraşından sonra ortaya çıkmış. Bizi gitmek istediğimiz yere ulaştıracak disiplinleri ulaştırmak için yardım alabiliriz. Disiplinleri oluşturup bunları her gün uygulamak başta zor olabilir, alışkanlık haline gelinceye kadar. Gitmek istediğimiz yere ulaşmak için yeni bir çevre oluşturmamız, yeni bir yetenek kazanmamız gerekiyor mu? sorgulayın.

10. Never, never give up : Asla vazgeçme : Ne yapacağımızı en başta belirlemeliyiz. Yolun herhangi bir noktasında vazgeçmemek için…
Bugün karar verin:
“90 yaşınıza geldiğinizde yaşamınıza dönüp baktığınızda ne diyeceksiniz!”
Yazan : Tülay Tek | kendinigelistir.com

Kaynak : http://www.kendinigelistir.com/sizin-hikayenizi-kim-yaziyor/#ixzz4Ay8vUdpq

Günün Sözü :
' Bundan 20 yıl sonra yapmadığın şeyler, seni yaptıklarına nazaran daha çok üzecek, o yüzden çöz halatları.  Güvenli  limanlardan uzaklara yelken aç. Rüzgarları yakala. Araştır, Hayalet, Keşfet.  Mark Twain

İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
Haziran 10, 2016,  Antalya








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder