29 Ocak 2017 Pazar



ATATÜRK' ÜN  VALİ ATAMASI


Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı


Merhaba  Değerli Dostlar,

 Atatürk' le ilgili bir  başka anıyla tekrar birlikteyiz.
Yazımıza geçmeden önce dünkü " Biz Çamlıca' nın Üç Gülüyüz " adı altında yayınladığımız yazımıza siz değerli dostlarımın göstermiş olduğu ilgiden  bahsetmeden geçmek sizlere karşı bir haksızlık olurdu. Yazımız yayınlanır yayınlanmaz bir anda izlenme sayfa görüntüleme, beğenme, sayılarımız müthiş bir artış ile , bu zamana kadar görülmemiş bir hızla yükselmeğe başladı, istatistiki bilgiler hiç bir zaman yanılmaz ama acaba dedim.
Bilhassa Bulgaristan dan gelen sayılarımız tavan yaptı. Bu arada Bulgaristan' nın Sofya şehrinde okuyan Türk talebe kardeşlerime ve Dostlarıma sonsuz başarılar diliyorum.
Evet, tüm ziyaretçilerimiz, aynı zamanda bizim dostlarımızdır. Bundan dolayı siz okuyucularımızı ve  Bloğumuza ilgi gösteren  tüm " Gerçek Dostlara" buradan saygı ve selamlarımı iletmek istiyorum, sağ olun var olun. Sizlere, sitemizi bugünlere getirmemizi sağladığınız için çok  teşekkür ediyorum.
İyi ki varsınız... Bu güne kadar yayınladığımız Blog sayılarımız on aylık bir sürede  291 sayısına ulaşmış oldu. 300'  üncü bloğumuzda  sizlere istatistiki bilgilerimiz hakkında daha detaylı bir açıklama yapacağım.

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın. 
    
 
Mustafa Kemal Atatürk Amasya'dayken
şıh resimleri ile ilgili görsel sonucuYanındaki valinin kulağına eğilip sorar; “Kimdir bu ?”
Vali yanıt verir: “Efendim kendisi Şıh' tır. Yörede çok hatırlısı vardır.”
Atatürk, Şıh'ı yanına çağırır ve; “Bak baba, imanın ölçüsü sakalın boyunda değildir. Şunu rica etsem de en azından Peygamber efendimizinki gibi kısaltsan” der ve eliyle de boyun altı hizasını gösterir.
şıh resimleri ile ilgili görsel sonucuŞıh ; "Emrin olur Paşam" diyerek yerine çekilir. ...
Aradan zaman geçer, bir akşam Atatürk Amasya'daki Şıh'ı hatırlar.
Hemen Valiyi telefonla arayıp durumu sorar. Vali nasıl söyleyeceğini bilememekle birlikte, Şıh'ın sakal boyunda en küçük bir kısalma bile olmadığını aksine kimselere el sürdürmediğini anlatır...
Atatürk telefonu kapatarak. Kağıdı kalemi eline alır ve az sonra nazırını çağırıp, yazdığı yazıyı Amasya Valiliği'ne tebliğ etmesini ister.
Ertesi gün Amasya'dan bir haber gelir ki; Şıh Efendi, Ata'yı görmek üzere Ankara'ya yola çıkmış... Şıh gelir, Ata'nın karşısına çıkar. Sakal tamamen kesilmiş, sinekkaydı tıraş olunmuş, saçlar kısaltılmış, kılık kıyafet baştan sona değiştirilmiş, bambaşka görünüme bürünülmüştür.
Atatürk'ün mesai arkadaşları bu değişimi anlayamazlar ve Ata'ya sorarlar; "Aman Paşam, o Şıh ki sakalına el dahi sürdürmezdi, siz ne ettiniz de kökünden kesmesini sağladınız? "
Ata gülümser, sonra da yanındakilere dönüp; "Dün akşam Amasya Valiliği'ne bir yazı gönderdim ve Şıh'ı Afyon'a vali atadığımı bildirdim." der.
Ardından da yeni bir yazı hazırlayıp nazırına bu yazıyı da Şıh'a vermesini söyler.
Yazıda söyle yazmaktadır; "İnancın ölçüsünün sakalda olmadığını anladığınıza sevindim. Valilik meselene gelince, bugün koltuk uğruna kırk yıllık sakalından vazgeçebilen yarın başka şeyler için milletinden bile vazgeçebilir. Seni böyle bir ikileme mahkum bırakmayalım. Kal sağlıcakla...''


Alıntı : Arte Nes, Persephone' un Çiçekleri


https://youtu.be/Xx4uKkxy8BI

atatürk ve şıh hikayesi ile ilgili video


Günün Sözü :

atatürk-sözleri-resimli-2


İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
29  Ocak,2017, Antalya






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder