1 Ocak 2017 Pazar

OCAK AYI


hareketli kar resimleri ile ilgili görsel sonucu





























Merhaba Dostlarım,

2016 nın tüm olumsuzluklarını üstünüzden atmış olarak, 2017 yılına  sevdiklerinizle birlikte mutlu, umutlu,  huzur ve barış içinde geçiş yapmanız temennisiyle, başta " Gerçek Dostlar" Ailesi olmak üzere, Türkiye' min güzel insanlarının ve tüm dünya milletlerinin Yeni Yıllarını en içten dileklerimle kutlarım... her şeyin gönlünüzce geçmesi arzusu ile  MUTLU YILLAR

Yeni yıldaki beklentilerimiz herkesçe malum, bunları tekrar etmeme  gerek yok sanırım.
OCAK AYI RESİM ile ilgili görsel sonucuBu günlerde Türkiye' mizin büyük bir bölümü karlar altında, Antalya ve bazı şehirlerimiz hariç iç kesimler ve deniz kıyısı olan bölgelerimizin bir kısmı daha henüz kar görmedi, fakat bu bölgelerimizde yeteri kadar sağnak yağışlarla, sel felaketleriyle haşır neşir olunuyor..
Hava Tahmin raporlarıyla sizleri daha fazla oyalamak istemiyorum.

Gelelim Ocak ayı ile ilgili yazımıza.
Daha önceki aylarda sizlere içinde bulunduğumuz şu ağır ve soğuk  kış günlerinden bahsetmiştim.
 
Ocak ayında doğum günü olan tüm dostların Doğum Günlerini en iyi dileklerimle kutlarım.

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın. 

İbrahim Birol


" Yılbaşı herhangi bir takvime göre içinde bulunulan yılın bitimi ve ayni zamanda yeni yılın başlangıcı olarak bilinmektedir. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı gecesi veya yılbaşı akşamı olarak adlandırılır. 1 Ocak Türkiye dâhil, çoğu ülke tarafından kullanılan Miladi takvime göre yılın ilk günüdür. Hicri Takvimde yılbaşı Muharrem ayının 1'inde gerçekleşir. Hicri Takvim bir Ay takvimi olduğundan 354 güne denk gelir, ve bu yüzden Miladi takvime göre yılbaşı her yıl 11 gün önce gerçekleşir. Doğu Ortodoks Kilisesi'nde yılbaşı, ayrıca İsa'nın sünnet yıldönümüne de denk gelen, 14 Ocak' da kutlanır. Çin yılbaşı her yıl ilk kameri ayının yeni Ay gününde kutlanır. Nevruz, İran takviminde yılbaşı olarak anılır ve ilkbaharın başında kutlanır.
Bu metin www.tatli-takvim.com alınmıştır."

Dünyanın adeta resmi takvimi haline gelen Gregoryan Takvime göre 1 Ocak günü yılın ilk günüdür. Gregoryan takvim, Papa 13’ncü Gregori tarafından 1582 yılında başlatıldığı için onun adıyla anılıyor. Aslında büyük ölçüde Julius Caesar tarafından M.S. 46 yılında tanıtılan Julien Takviminin devamıdır. Her iki takvimde de yılın ilk ayı Ocak ayıdır.

Türkçe’ de Rumi takvimden kalma adıyla Kanun-i Sani (İkinci Kanun) olarak bilinen bu ay, 1945 yılında yürürlüğe giren ve dört ayın adını değiştiren yasayla ‘Ocak’ olarak adlandırıldı.

Ocak Ayı Özel Günleri :

FAALİYETİN ADITARİH
Verem Haftası7-13 OCAK
Beyaz Baston Körler Haftası7-14 OCAK
Enerji Tasarrufu HaftasıOCAK Ayının İkinci Haftası
Çalışan Gazeteciler Günü10 OCAK
İdareciler Günü10 OCAK
Cüzzam Haftası25-31 OCAK
Dünya Gümrük Günü26 OCAK

Ocak Ayının Burçları :

yay burcu ile ilgili görsel sonucu Oğlak Burcu 22 Aralık- 20 Ocak

1 Ocak gününde doğmuş olanlar Oğlak Burcudur. 22 Aralık ile 21 Ocak tarihleri arasında doğmuş olan herkes Oğlak Burcuna mensuptur.

Oğlak burcu, 2017 yılının ilk günlerinden, son günlerine kadar hayatınızda hareketlilik olacak ve bu sayede artık geçen yıl olduğu gibi sıkıldığınızı, bunaldığınızı hissetmeyeceksiniz. Yıl içerisinde alacak olduğunuz etkilerle beraber kendinizin yenilendiğini görecek ve hayattan daha fazla zevk almaya başlayacaksınız. Durgun dönemler geride kaldı. Beklentileriniz ve ümit ettikleriniz karşılık bulacak. Memnun edici gelişmelerle

Kova Burcu 21 Ocak -18 Şubat
KOVA BURCU ile ilgili görsel sonucuKova burcu tüm burçlar arasında en uyumsuz burç olarak düşünülmektedir. Deneyselliğin, özgünlüğün ve önsezinin burcudur Kova.
Kova burcu insanları hem idealizmi hem de pragmatizmin değerlerini bir araya getirmeye çalışır. Havai davranışları olabilir ancak ayakları da her zaman yere basmasını iyi bilir. Bunu da kendilerine özgü bir şekilde yaparlar. Kova burcu insanları genellikle çevresindeki insanlara yardım etmek için hareket eder. Ayrıca özgürlüğüne de aşıktır..
Yılın Sözü :   " Getirdiği mutluluğun tüm kötülükleri unutturacağı, başarıların tüm başarısızlıkları yok edeceği, güzelliklerin hayatınızı dolduracağı bir yıl dileğiyle.".


İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
1 Ocak, 2017, Antalya
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder