9 Ocak 2017 Pazartesi

GENÇLİĞİN SIRRI


gençliğin sırrı resim ile ilgili görsel sonucu






Merhaba Dostlar,

Bir başka kısa ama  güzel bir hikayeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki  hikayemizde adı geçen 90 yaşındaki dedenin gençlik sırrının  ve manevi gücünün başlıca sebebi hanımı olmuş olsada, bu durum her insanda aynı şekilde tezahür etmeye bilir.
Genç kalmanın sırlarına bilimsel ve tıbbi açıdan baktığımızda yapılması gerekenler konusunda farklı görüşler ortaya çıkmaktadır. Biz yine de uzmanların tavsiyelerine kulak verelim ve uygun olanlarının arasından kendimizle ilgili bölümlerini uygulayalım.
 Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.
gençliğin sırrı resim ile ilgili görsel sonucu
Bilim uzmanları neden bazı insanların genç görüntüsünü korurken diğerlerinin daha hızlı yaşlandığı konusunda önemli bilgiler edindiklerini söylüyor.
Current Biology isimli bilim dergisinde yer alan makaleye göre insanın ne kadar hızlı yaşlandığı, vücudu mor ötesi ışınlardan koruyan genetik özelliklere bağlı.
Aynı genetik özellikler, ayrıca kızıl saçlara da yol açıyor. Fakat uzmanlar bulguların göz, ten ve saç rengiyle karıştırılabileceği uyarısında bulunuyor.
"Algılanan yaş" a yönelik araştırma Hollanda'daki Erasmus Üniversitesi ve Unilever'in işbirliğiyle gerçekleştirildi.
Unilever şirketindeki kıdemli bir bilim adamı Dr. David Gunn "algılanan yaşın" herkesin aşina olduğu bir kavram olduğunu söylüyor.

Alıntı : bbc.com

Genç kalma ile ilgili uzmanların önemli önerileri bulunmaktadır. Bazı uzmanlar yaşları seksen ve hatta daha yüksek olmasına rağmen hala dinç kalabilen ve yaygın görülen yaşlanma şikâyetlerini yaşamayan kişileri incelemektedir. İşte bu araştırmalar neticesinde ömrün uzamasına etki eden aşağıdaki önerilerde bulunmuşlardır:
Çok yemenin durdurulması
Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre Japonya’nın Okinawa bölgesinde (dünyanın en yaşlı bazı insanlarının evi de denebilir), insanlar %80 oranında doyduklarında yemeği keserler.
Bilim adamları hem egzersiz yapılması hem de az yemek yenmesinin kilo vermede etkili olduğunu vurgulamaktadır. Alınan kalorilerin azaltılması aynı zamanda metabolizmayı yavaşlatan bir tiroit hormonu olan T3’ün de üretimini azaltır. Araştırmacılar düşük T3 düzeylerinin yaşlanma sürecini de yavaşlattığını düşünmektedir.

Beynini Kullanmak
Nöropsikolojik testler ile 50li yaşlarda olanlar ile aynı seviyede performans gösteren 80 yaşındaki kişileri inceleyen uzmanlar beyinlerinde Alzheimer’ı düşündüren bağlantılı proteinin daha az biriktiği yani normal beyinlerden daha fazla bir korumaya sahip oldukları görülmüştür. Bilim adamlarının bu araştırma sonuçları sinapsları daha uzun süre ateşleme yapabilmeleri, sinyalleri etkili şekilde iletmeleri için yapılabilecek birçok şeyin olduğunu göstermektedir. Yabancı bir dil öğrenmek ve viyolonsel çalmayı öğrenmek gibi aktiviteler, hatta işe gitmek için farklı bir yol bulmak bile uykulu beyin hücrelerinin uyanmasına katkıda bulunabilir.

Alıntı : saglıkvakti.com

Gençliğin Sırrı (Evli olan ve Evlenecekler için İbretlik Kısa Bir Hikaye..)
gençliğin sırrı resim ile ilgili görsel sonucu
Evvel Zaman içinde Memleketin Birinde 90 yaşlarında fakat çok dinç ve genç görünümlü bir adam yaşarmış? Çevresinde bulunan herkes ona çok özenir ve sorarlarmış; bu gençliğin sırrı nedir; diye İhtiyar delikanlı güler geçermiş her soruldukça bu soruya.
 Ama Sorular sık , soranlar çoğalınca cevap vermek vacip olmuş sanki
Düşünmüş nasıl anlatırım bu sırrımı kolayca herkese.
 Sonra karar vermiş tüm meraklıları evine yemeğe davet etmeye,

-Bu davette size sırrımı açıklayacağım, demiş

Herkes merakla davete gelmiş Yemekler yenilmiş, içilmiş, sohbetler edilmiş vakit iyice gecikmiş Ama gençlik sırrı ile ilgili tek kelam edilmemiş Herkes konu ne zaman açılacak diye merek ederken Adamcağız huri gibi sevimli hanımına seslenmiş:
karpuz resmi ile ilgili görsel sonucu

-Hatun, şu kilerde bir karpuz var getirir misin bize sana zahmet!

Hanım hemen doğrulmuş kilere giderek kaş ile göz arasında bir karpuz getirmiş adamcağız şöyle eliyle bir vurmuş tık tık diye sonra da:

-Bu olmamış hanım, güzel çıkmayacak, başka getirir misin bir zahmet demiş
Hanım onu götürmüş bir tane daha getirmiş Adam onu da bir yoklamış yine beğenmemiş

- Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tane getirirmisin demiş, Başka istemiş? Bu böylece üç dört sefer daha tekrarlanmış.

Neyse misafirleri ve de siz değerli okuyucuları sıkmamak için !!!
Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş, misafirlere ikram edilmiş.
Herkes karpuzunu afiyetle yerken bizim dedecik sormuş

- Eeee ? Arkadaşlar işte benim gençliğimin sırrı burada anladınız mı??

Herkes birbirinin yüzüne bakmış Kimse bir şey  anlamamış,

gençliğin sırrı resim ile ilgili görsel sonucu-Aman dede demişler nerde? Anlamadık biz bu sırrı! Dedecik gülmüş

-Efendiler demiş O gördüğünüz karpuz kilerde bir tanecikti, tekti, ben hanıma git de başka getir dedikçe o kilere gidip geliyor aynı karpuzu getiriyordu Bir kere bile aman be adam , deli misin nesin şu tek karpuzu ne taşıttırıyorsun bana defalarca demedi.

Beni sizin önünüzde mahcup duruma düşürmedi. İşte ben bütün gençliğimi bu hanımıma borçluyum. Biz birbirimizi hiç başkalarının önünde zor duruma düşürmeyiz Aile içindeki hiçbir şeyi dışarıya yansıtmayız Hep birbirimize destek olur, dert ortağı olur, yardım ederiz.
 Birbirimizle ilgili olan problemleri yine birbirimize anlatırız İyi kötü her olayı  da birlikte paylaşırız demiş.

Alıntı : mumsema.com


gençliğin sırrı hikayesi video ile ilgili video



▶ 3:15     www.dailymotion.com/video/xf93dg_asim-yildirim-genclik-sirri...




Günün Sözü :
Gençlik, rüzgarların savurduğu gül yapraklarının arkasından koşar.” (N. Lenau)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder