7 Ocak 2017 Cumartesi

DOSTLUĞUN VE ARKADAŞLIĞIN ÖNEMİ





dostluk resmi ile ilgili görsel sonucu



Merhaba Dostlar,

Dostluk ve Arkadaşlık  arasındaki farkı  en iyi anlatan bu yazımı sizlerle paylaşmak istedim.


Herkese arkadaş denebilir ama dost hak edene söylenir, kimdir dost? hayatınızda sürekli başınız derde girdiğinde yanına gittiğinizdir, saat kaç olursa olsun sizi yalnız bırakmayandır,

dost hiçbir şeyi anlatmaktan çekinmediğindir, her şeyini bilir; her anında fiziken olamasa da ruhen yanındadır.
Bir kişi başka birisi ile tanıştıktan sonra çıkar amaçlı görüşmeyi sürdürüyorsa arkadaştır. sadece beraber zaman geçirmekten keyif aldığı için görüşüyor ve ona sırlarından bahsediyor ve çok az kimseye anlattığı yada kimseye anlatmadığı şeyleri anlatıyorsa dosttur.

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin kıymetini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.



DOSTLUĞUN VE ARKADAŞLIĞIN ÖNEMİ

dostluk resmi ile ilgili görsel sonucuİnsanın hayatında birçok arkadaşı, çevresinde pek çok yakını bulunur. Ancak bu insanların hepsi dost değildir. Dost dediğin bizi karşılıksız sever. Dost yanımızda olmasa da varlığını bildiğimiz, yanımızda hissettiğimiz kişidir. İnsanın öyle anları olur ki bazen karanlıklarda kaybolur. Tüm dünya üstüne geliyormuş gibi hisseder, kişi kötü anlarında ne yapacağını bilemez. Ancak gerçek bir dostunuz varsa böyle bir durumda o sizi alıp aydınlıklara çıkarır, sıkıntılarınızı paylaşarak içinizi rahatlatır.
Gerçek dostlarını bulmak isteyen insanların zaman ihtiyacı vardır. Dostluk kolay elde edilen bir şey değildir. Uzun zamanda karşılıklı ve çıkarsız bir arkadaşlığa ihtiyaç duyar dostluk. İki kişi fedakarlık çerçevesinde zor günlerden geçtiğinde ve birbirlerine destek olduklarında bu arkadaşlık ilişkisi zamanla dostluğa dönüşür.
KARDELEN RESMİ ile ilgili görsel sonucu
Gerçek dostluk çok zor elde edilir. Ama bu duygu dünyadaki pek çok duygunun üstündedir. Gerçek bir dost bulan kişiler bu dünyadaki şanslı insanlardır. Eğer sizin de gerçek anlamda bir dostunuz varsa ona sımsıkı sarılın ve hiç bırakmayın. Çünkü dost karların içinde açan bir çiçek gibidir. Onu bulduktan sonra kendisine gereken değeri vererek asla kaybetmemek gerekir.






dostluk resmi ile ilgili görsel sonucu
"Aristo’nun arkadaşlık kavramı Facebook’taki arkadaşlık modelinden farklıdır. Aristo, arkadaşlığı üç farklı sınıfa ayırmaktadır: zevk için arkadaşlık, fayda için arkadaşlık ve erdem için arkadaşlık. Yani, arkadaşımızı, keyifli bir ilişkiye sahip olduğumuz için, bize faydalı olduğu için veya onu erdemli bir insan olarak görüp özündeki iyiliğe değer verdiğimiz için sevebiliriz."

Eğer her zaman kolay yola kaçmayı tercih eden, beyaz yalanlar söyleyen, sıklıkla özür dileyen, kıskanç, alaycı ve sorumluluk almaktan kaçınan birisiyle arkadaşlık kurarsanız, sizin de bu alışkanlıkları kabul edilir bulmanız ve uygulamaya başlamanız an meselesi. Eskiden düşünmeye bile zaman ayırmadığınız şeyler yeni bir perspektif haline gelecek ve standartlaşacak; eğer kurtlarla koşarsanız ulumayı öğrenecek ve bir ayna gibi arkadaşlarınızın davranışlarını yansıtacaksınız, iyi ya da kötü.


 Arkadaşlık, tek bir tanımı olmayan bir kavramdır Paylaşmak, güvenmek, fedakârlık ve açık sözlülüktür.


Hayat, dümdüz bir yol değildir Herkesin hayatında dönem dönem inişler ve çıkışlar vardır Bu yüzden her gün mutlu ve neşeli olamayabiliriz Bazı günler kendimizi mutsuz ve kötü hissederiz Bugünlerde ise, en çok ihtiyaç duyduğumuz olan şey bir Arkadaştır Çünkü Arkadaşlarımızla sorunlarımızı ve problemlerimizi paylaşabiliriz; ama önemli olan gerçek bir Arkadaş bulabilmektir Mutlu olduğunuz zaman yanınızda birçok insan bulabilirsiniz; peki ya mutsuz ve üzgün olduğunuzda da o insanlar yanınızda mıdır? İşte Arkadaşlık bir mum ışığına benzer, ortalığa karanlık hâkim olduğunda ancak belli olur.

dostluk resmi ile ilgili görsel sonucu
Arkadaşlık, bir insanla her gün telefonda 3-4 kez konuşmak, bir kişinin hayatını ve yaşadıklarını derinlemesine bilmek değildir, ya da sürekli görüşmek de değildir Başı gerçekten sıkıntıdaysa, yardıma koşacak ilk kişiysen, aynı şekilde onun da öyle olduğunu biliyorsan işte bu gerçek Arkadaşlıktır.

Arkadaşlığın insan hayatındaki değeri bir ekmek, su kadar değerlidir Artık kimsenin birbirine güveni kalmadığı şu zor hayatta gerçek bir Arkadaşımız varsa eğer kıymetini bilmeliyiz Çünkü tanıdık çok bulunur; ama Arkadaş zor bulunur.


Yazının Devamı: http://www.kunfeyekun.org/forum/kf/arkadasligin-onemi-ile-ilgili-kompozisyon.32153/#ixzz4V5dDOgl2



https://youtu.be/lPTHxUc_uWE


youtub dost luk ile ilgili video

Günün Sözü  : "Hakiki dostluk sıhhatten farksızdır, kıymeti elden gittikten sonra anlaşılır... "
İbrahim Birol,  http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
7 Ocak, 2017, Antalya





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder