27 Ocak 2017 Cuma

SAHİPSİZ AYAKKABILAR






Merhaba Değerli Dostlar,

Bir lider düşünün ki , amaçları ,emelleri veya tutkuları uğruna  kendisini ülkesini ve milletini ve ulusunu bir anda yok etme noktasına getirebiliyor.
Aşağıda sizlerle paylaştığım yazıyı bir kaç kez içinize sindirerek okumanızı öneriyorum. Bu yazıdan çıkarılacak dersi uzun bir süre unutamayacağız ve hatta belkide etkisini üzerimizden atmak biraz zaman alabilir.
Yolu Budapeşte' den geçen herhangi bir dostumun Budapeşte Parlamento Binasının hemen önündeki bu ayakkabıları görmesini tavsiye ederim.

2. Dünya Savaşı 1945 yılında bitmiştir. Bundan sadece 3 yıl sonra da İsrail Devleti 1948′ de kurulmuştur. Çok konuşulan bu konu hakkında fikir yürütüp kanaat sahibi olmak, bu bilgiler ışığında size kalıyor."

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.



" 2. Dünya Savaşı mimarlarından Hitler günümüzde hala konuşuluyor. Özellikle de gündeme gelişinin sebebi, ” Yahudi Soykırımı ”, diğer adıyla ” Holokost ” . 2. Dünya Savaşı esnasında 6 milyona yakın Yahudi’ nin öldürüldüğü. Bunun sorumlusunun da, Almanların Führer olarak adlandırdıkları Hitler olduğu belirtiliyor. Peki bu soykırımı Hitler neden yaptı? Çeşitli söylemlerin dışında, bu konu hakkında Hitler’ in kendi yazdığı kitapta da kendi ağzından bazı söylemleri bulunuyor. Main Kampf ( Kavgam ) adlı eserinde Hitler, Yahudilerin özellikle Alman ekonomik yapısına darbe vurduğunu savunuyor. Hatta savaşı da Yahudilerin yüzünden kaybettiğini söylüyor. Savaş döneminde silah fabrikalarının çoğu Yahudilerin elindeydi ve işçileri de Yahudi’ ydi. Bu fabrikalar en gerekli oldukları zamanda greve gitmeleriyle, Almanların savaş alanlarında mühimmat sıkıntısı yaşamasına sebep oldular. Hitler işte bu ihaneti asla affedemediğini kitabında belirtiyor. Bugüne kadar bu konu hakkında araştırma yapanların yaygın görüşüne göre ise Hitler, annesinin yaşadığı hastalıktan kurtarılamaması sonucu doktorları suçlu görüyordu. Bu doktorlar da Yahudi’ydi. Ancak araştırmacılar bu konuda sınırlı verilere ulaşmadılar. Çok daha geniş alanlarda araştırma yaptılar ve ortaya koydukları sonuçlar akıllara farklı soruların gelmesine sebep oldu. Mesela akıllara, Hitler’ in ” Yahudi Soykırımı ” nı gerçekleştirmesinde gizli güçlerin olduğu veya bizzat Siyonizm temsilcileriyle anlaştığı vb. düşüncelere ilişkin sorular geliyor. Bu sorulara cevap verebilmek için o dönemi iyi bilmek gerekir."

Alıntı : Bilgiustam.com

SAHİPSİZ AYAKKABILAR

Budapeşte Parlamento Binasının hemen önünde, Tuna nehrine hüzünlü bakan ayakkabı heykelleri…Belkide Nazi Almanya'sı dönemindeki birçok şehirde yapılan soykırımlardan bir tanesiydi Budapeşte de olanlar.
Tuna Nehrinin şu anki sakinliğinin ve görkemli duruşunun etrafına kurulmuş olan Budapeşte’ de bir zamanlar cehennem gibi yaşanan bir dönemin ayak izleri bunlar. 2.Dünya savaşında öldürülen Yahudilerin ayakkabıları, Tuna nehri altında yatan yüzlerce sırdan bir tanesi.
Yaratıcılıkta sınır olmaz!Budapeşte Parlamento Binası’ nın önünde…Tuna Nehri’ nin kıyısı boyunca dizilmiş…60 adet demir ayakkabı bulunur… İkinci Dünya Savaşı’ nda yaşanmış katliamların anısına…Adeta bir utanç anıtı gibi duruyorlar...
O zamanki öldürülen Yahudilerin 7 sinden 77 sine gerçek boyuttaki ayakkabılar demir kalıplardan yapılarak, Tuna Nehrinin hemen yanına ve Parlamento Binasının önüne konulmuş, Yahudi Ayakkabıları (Tuna Ayakkabıları) olarak anıtı oluşturulmuş. Binlerce Yahudi 1944 sonu ve 1945 yılı başlarında dondurucu soğuğun yaşandığı kış gecelerinde ayakkabıları çıkartılarak Tuna Nehrine karşı kurşuna dizilmiş. Bu heykellerin tasarımcısı bir Türk olan Can Togay, bu utanç tablosunun anıtını yapmak istemiş ve Macar heykeltıraş olan Gyula Pauer tarafından orjinaline sadık kalarak yapılmıştır..
Kaynak: Ayşegül Civil, Persephone' un  Çiçekleri


https://youtu.be/2IwLe6VWaGk

youtub hitler neden türkiyeye saldırmadı ile ilgili video

Günün Sözü:
" Kendinizi dünya üzerinde hiç kimseyle karşılaştırmayın. Karşılaştırıyorsanız, kendinize hakaret ediyorsunuzdur" Adolf Hitler

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
27 Ocak, 2017, Antalya







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder