17 Ocak 2017 Salı

İYİLİK YAP KÖTÜLÜK BUL




iyilik yap kötülük bul ile ilgili görsel sonucu


Merhaba Değerli Dostlar,

Bu gün sizlerle iki küçük hikaye paylaşacağım.  Hayata Dair Hikayeler küçük fakat bizlere vermiş oldukları mesajlar çok büyük ve çok anlamlı. Her iki Hikaye de çok güzel  kompozisyon  yazma konusu olabilir.
"iyiliğe iyilik her kişinin, kötülüğe iyilik er kişinin kârı" lafı boşa söylenmemiştir.
iyiliğe her zaman iyilik ile mukabele edilecektir, bu mutlak ve muhakkaktır, belki tüm önermeyi değiştiren şey, bu karşılığın vadesi olarak hangi zamanın ve vericisi olarak da kimin/neyin seçildiğidir.
Yapılana karşılık iyilik, şefkat ve her türlü beklenti, eğer o iyiliğin yapıldığı kişiden ve yapanın vadesinde bekleniyorsa, bu tarz kısa vadeli hayal kırıklıkları ve üzüntüler muhakkaktır,
yok eğer yapılan edilenler, başka bir merciin rızası ve akabinde ondan gelecek karşılıklar için yapılıyorsa, o zaman bu önerme ezelden ebede doğrudur.
En azından kimileri için.
İlgili olarak bir alman atasözü geliyor akla:
Tanrının değirmeni yavaştır, ama kusursuz öğütür

İlahi adalet de bu değirmenin unu olsa gerektir.
İşte burada da şu meşhur ama kendisinden önceki yavaşlığı, yani vade mevzusunu ortadan kaldırıyor ya da her şey sadece bana öyle geliyor.

Efendim, karşımızdakilerin "mayası" diye de tabir edebileceğimiz ta çekirdeğinde "insanlık" yok ise yazımızın da başlığı olan atasözümüzü hatırlatırım...

Önce Kendinizi Sevin ve sonra da Sevdiklerinizin değerini bilin ki, Mutluluğunuz daim olsun...En iyi dileklerimle. Esen kalın.



KİMSEYE ANLATMA HİKAYESİ
Çölde devesiyle birlikte yürümekte olan bir çöl insanı güçlükle hareket eden, susuzluktan ölmek üzere olan bir adama rastlamış. Adam Allah rızası için su istemiş. Devesinden inip bir çare adama suyundan vermiş. Suyu içen adam birden çöl insanını ittiği gibi deveye atlayıp kaçmaya başlamış. Çöl insanı arkasından bağırmış:
– Tamam deveyi çalıyorsun ama senden bir ricam var. Sakın bu olandan kimseye bahsetme.
Bu isteği anlamsız bulan hırsız şaşırmış ve neden diye sormuş…
– Eğer bu yaptığını anlatırsan, bu dilden dile yayılır ve insanlar bir daha çölde yardıma muhtaç birini görünce yardım etmezler.
 Hayat akarken yaptığınız iyiliklere, kötülükle bile cevap verseler, yardıma ihtiyaç duyacak bir sonraki için yardımseverliğe devam etmek gerekir. İyilik gibi kötülükte bulaşıcıdır.



KUMA YAZMAK  HİKAYESİ

İki arkadaş çölde yürüyorlarmış. Yolculuğun bir anında aralarında bir münakaşa olur ve biri sinirlenerek diğerine tokat atar. Tokadı yiyenin canı acımış ama bir şey söylemeden kuma şöyle yazmış:
BUGÜN EN İYİ ARKADAŞIM BANA TOKAT ATTI
Birlikte yürümeye devam ederler sonunda bir vahaya gelirler ve suya girmeye karar verirler. Tokadı yiyen adam bataklığa bir anda saplanır ve boğulmaya başlar ki arkadaşı hemen kurtarır. Boğulmaktan kurtulduktan sonra bir taşa şöyle yazar:
BUGÜN EN İYİ ARKADAŞIM HAYATIMI KURTARDI“.
Tokadı atan ve hayat kurtaran sorar:
– Tokat attığımda kuma yazdın şimdi neden taşa yazdın?
Diğeri cevaplar:
– Birisi canımızı yaktığında kuma yazmalıyız ki bağışlama rüzgarı silebilsin ama biri bizim için iyi bir şey yaparsa taşa kazımalıyız ki hiçbir rüzgar silemesin.

“ARKADAŞINIZIN SİZE VERDİĞİ ACILARI KUMA VE YAPTIĞI İYİLİKLERİ TAŞA YAZMAK DOSTLUKLARI KALICI YAPAR .”

Alıntı : hayatakarken.com

Günün Sözü :
İYİLİK VE KÖTÜLÜK SÖZLER ile ilgili görsel sonucu

İbrahim Birol, http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
17 Ocak, 2017, Antalya








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder