22 Nisan 2016 Cuma



23 NİSAN' NIN  ANLAM VE ÖNEMİ

Merhaba Dostlar
Bu gün (yarın)Türk Ulusu olarak tarihimizde çok önemli olan,  biz Antalyalılar olarak iki etkinliği aynı anda kutlamanın sevinci ve mutluğu içindeyiz.
İlk kutlama olarak : Bir ATATÜRK  çocuğu olan, 2012 yılında orta okul birinci sınıfa giden sevgili Meral Nur Yücel kızımızın o günlerdeki 23 Nisan ile ilgili duygularını aşağıdaki yazıda nasıl dile getirdiğini bir kez daha anımsıyoruz.
23 Nisan 1920 tarihinde kurulan TBMM tarihimizde çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. O gün 23 Nisan ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI adı altında tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünden yola çıkarak milletimiz kendi kaderini kendi eline alarak var olma yok olma mücadelesini egemenlik hakkını kendisi kullanarak kazandı. Bütün dünyaya kendi kendini yönetebilecek büyük bir millet olduğunu gösterdi.
23 Nisan’ın bize kazandırdığı cumhuriyet ve istiklalimizi gelecek kuşaklara emanet eden büyük önderimiz ATATÜRK bu ulusal bayramımızı çok sevdiği biz çocuklara emanet ederek ona daha güzel bir anlam katmıştır. 23 Nisan'da Dünya'nın dört bir yanından gelen çocuklarla bayramımız kutlanır. ATATÜRK bu günü tüm dünya çocuklarına armağan etmekte ne güzel bir iş yapmıştır ki meyvelerini halen daha görmekteyiz. Bütün dünya çocuklarının kaynaşıp arkadaş olduğu ve insanlığın temelini attığı gün dostluk kardeşlik ve sevginin doyasıya yaşandığı 23 Nisan'dır. Bütün bu güzel duyguları bizlere yaşattığın için teşekkürler büyük insan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. Biliyorum ki beni duyuyorsun biliyorum ki bunları hissediyorsun seni her zamanki gibi saygıyla anıyorum.

Yazan: Meral Nur Yücel, Şht. Alb. İbrahim Karaoğlanoğlu İ.Ö.O, 6/D
Sınıfı Öğrencisi – 2012

İkinci Kutlama olarak: EXPO 2016 ANTALYA AÇILIŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN


Maskotlar
expo 2016 ile ilgili görsel sonucu


EXPO Nedir?
Expo halkı eğitmeyi, yeniliği paylaşmayı, ilerlemeyi teşvik etmeyi ve işbirliğini desteklemeyi amaçlayan uluslar arası bir etkinliktir. Diğer ülkeleri, şirketleri, uluslar arası kuruluşları, özel sektör, sivil toplum ve halkı katılması için davet eden ev sahibi ülke tarafından organize edilir. Expolar aynı zamanda en üst düzey karar alıcılardan çocuklara kadar uzanan katılımcı yelpazesinden dolayı, sıra dışı sergiler, diplomatik temaslar, iş toplantıları, kamusal tartışmalar ve canlı gösterilerle çok yönlü bir etkinlik sunar. 

Her iki Kutlamamızın ülkemize ve tüm Dünyaya hayırlı ve uğurlu olması en büyük temennimizdir.

İbrahim Birol http://ibrahimbirol.blogspot.com.tr/
22/04/2016, Antalya


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder