5 Nisan 2016 Salı

GÜNE İYİ BAŞLAYIN

     

toplu insan fotoğrafları ile ilgili görsel sonucu
 



Çok değerli Dostlarım,

Sizlerle bugün değişik bir konuyu paylaşacağım. Motivasyonunuzu kendi kendinize sağlaya bilmenize
Yardımcı olabilecek,  mutlu bir gün geçirebilmenizi kolaylaştıracak, uzmanlar tarafından önerilen, bazı önemli ip uçlarını aktarmak istiyorum. İçinde bulunduğumuz iş dünyasına damgasını vuran bu kavramı” Motivasyon” olarak tanımlıyor ve günümüzde tüm olumsuzlukların nedeni motivasyon olarak kabul ediliyor. Motivasyonun önemini kavrayan şirketler, lider yöneticiler, CEO’ lar   ise ekiplerinde gerekli motivasyona sahip olmaları için farklı uygulamalara gitmeyi tercih ediyor.( İlk yayınlanma tarihi, 23/05/2006)
İyi bir gün geçirmeniz temennisiyle. Esen kalın.


toplu insan fotoğrafları ile ilgili görsel sonucu
Uzmanlar güne nasıl başlanırsa, bütün günün öyle geçeceğini düşünüyor. Mutlu, başarılı, insan
İlişkilerinde doyurucu bir güne merhaba demek için bazı yöntemleri yaşama geçirmek gerekiyor. Uzmanlar , çalışanların bir işi yapmak için önce içlerinde bir istek duyması ve o işin sonuçlarıyla ile ilgili bir beklenti içinde olması gerektiğinin altını çiziyor. Yeteneklerine ve kapasitesine gerçekten inanan insanlar bunu yapar.
      v   Sabah henüz yataktan kalkmadan dudaklarınıza bir gülümseme gönderin

      v Her gün kendiniz için olumlu onaylamalarla uyanmayı   alışkanlık haline getirmeye gayret edin

v  Pencerenin önüne gelin ve dışarıya bakarak nefes alıp vermeye başlayın. Bu nefes egzersizlerini her sabah tekrarlayın

v  Sabahları, eğer kendinizi çok ağır ve hareket edemeyecek kadar yorgun hissediyorsanız, mutlaka güne egzersizle başlayın. Yada enerjinizi sağlamak için bol vitaminli bir kahvaltı hazırlayın

v  Her gün birisi yada bir şey için, iyi olduğuna inandığınız bir davranışta bulunun. Ancak asla “Ben yaptım”,” Ben gittim”,” Ben hallettim” gibi sözleri kullanmayın.

v  “Mış”  gibi oyununu oynayın “ Bugün mutluyum” deyin. Mutluymuş gibi, davranırsanız, mutlu olmanızı sağlayacak ruhsal durumu davet eder ve bunun sonunda gerçekten mutlu olursunuz.

v  O günün kötü geçeceğine dair bir düşünce zihninizde belirdiyse bunu derhal düşüncelerinizden uzaklaştırın. Örneğin “ İşe gidiyorum yine, bugün yüzünü görmek istemediğim kişilerle karşılaşmak istemiyorum” diye düşünmek yerine “ İyi ki bir işim var, sorunlarımı paylaşacağım arkadaşlara sahibim” diye düşünün.

v  İşinizdeki veya çevrenizdeki insanlara daha farklı bakmayı deneyin. Örneğin insanlara değer katmayı düşündünüz mü? Unutmayın bir insanın iyi yanını ortaya çıkarmak için, önce onun iyi yanını hayalinizde canlandırmaya çalışın.

v  Eğer zorlu bir güne başlayacaksanız, hayal gücünüzü devreye sokun. İmgelemeniz, bedeninizin davranışlarını inanılmaz ölçüde belirler. Kendinizi zihninizin gözüyle resmedin. Bu olumlu imgenizin nasıl eksiksiz gerçekleştiğine siz bile inanamayacak-sınız. Eğer günlük işleri iyi gidiyormuş gibi zihnimizde canlandırırsak, işler inanınki iyi gidecektir.

v  Kendinizi sevmiyorsanız o gününüz iyi geçmeyecek tir. Kendinizden nefret etmekten vazgeçin. Kendinizi küçük görmeyi bırakın. İnsan zayıf yanları ile de insandır.

            Kaynak : Sales Max Dergisi 3. sayı Nisan 2006

Haftanın Sözü :
Bir şeyi gerçekten yapmak isteyen bir yol,  istemeyen mazeret bulur.      
E.C. Mckenzi

İbrahim Birol
05/04/2016, Antalya
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder